La recuperació de la Casa Reial de Jaume I a Alzira i la rehbilitació de la Torre dels Coloms, dos projectes en marxa per al 2024

La rehabilitació de la Torre dels Coloms començarà en 2024 després de la licitació de les obres. Així s’ha compromes la directora general de patrimoni cultural, Pilar Tebar amb els regidors d’Alzira, ja que des del passat mes de juliol l’Ajuntament d’Alzira va donar la llicència d’obres a la Conselleria perquè comencen les obres.
La directora general ha informat que la licitació de les obres será en 2024 i, a contimuació es mampedran les actuacions de rehabilitació. Cal recordar que la Generalitat ha consignat en el pressupost de l’any que ve un montant de 831.000 euros, i que tindrà una continuació d’actuacions en 2025 fins a 1,4 milions d’euros.
El regidor de Patrimoni Històric, Xavi Pérez, ha valorat molt positivament la reunió després de comprovar la predisposició de la directora general i està segur que l’any que ve podrem veure ja l’inici de les obres de recuperació de la Torre dels Coloms.
D’altra banda, també es va tractar la recuperació de la Casa Reial de Jaume I en la Vila d’Alzira, on la direcció general de Patrimoni Cultural ja ha donat els permisos per a portar a terme les actuacions en la Casa i recentment per al llenç de muralla i pas de ronda, a falta detalls tècnics.Esta actuació s’emmarca dintre del Pla Xacobeo amb un pressupost de 2,7 milions d’euros, dintre dels fons Next Generation i només queda pendent la signatura del protocol de col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme. També és un projecte que té previst inciar-se en 2024.
En la reunió celebrada a la Conselleria també es van tractar altres possibles ajudes institucionals per al patrimoni alzireny, entre els quals es troben alguns aspectes del Pla Especial de la Vila. En este sentit els regidors Andrés Gomis i Xavi Pérez varen convidar a la directora general a visitar Alzira per tal de conèixer de primera mà la nostra ciutat.

Deixa un comentari