La restauració de pintures murals enceta esta vesprada al MUMA la commemoració del Dia dels Museus

Cada 18 de maig es commemora el Dia Internacional dels Museus. Una jornada en la qual els museus obrin les seues portes de forma gratuïta i que, en el cas d’Alzira, el MUMA commemora amb diverses activitats. La primera d’elles, esta vesprada.

A les set i mitja, el saló d’actes del Museu Municipal acollirà una conferència per part de les restauradores Pilar Soriano, Iris Hernández i Júlia Osca de l’Institut Universitari de Restauració de Patrimoni de la Universitat Politècnica. Explicaran el procés per a arrancar i traslladar unes pintures murals de l’Hort de Maranyent d’Alzira.

Es tracta de dos pintures murals del segle XIX que es trobaven en una casa de camp en ruïnes i que han estat cedides al Museu Municipal d’Alzira. A la conferència es detallarà el procés per arrancar-les i posar-les en un nou suport i es farà la presentació pública d’estos dos murals que, a partir d’ara, es podran vore al MUMA. Un dels murals té una grandària d’1,85 per 1,85 i és una pintura del 1846 que representa un paisatge de la Murta.

Deixa un comentari