La Ribera diagnostica 953 casos de càncer

L’Hospital Universitari de la Ribera ha diagnosticat, en 2018, un total de 953 nous casos de càncer, una malaltia que s’ha convertit en una de les principals causes de mortalitat en la població de la comarca. Una dada a tindre en compte hui que  celebrem el Dia Mundial contra el Càncer.

Dels casos de càncer que l’Hospital d’Alzira ha diagnosticat, els més prevalents han estat el càncer colo-rectal i el de mama, seguits del de pulmó i pròstata. Atenent al sexe, el tumor de mama ha estat el més freqüent en la població femenina (un 30% dels casos), i el de pròstata (18%) i colo-rectal (16%) en els homes. La bona notícia és que, tal com assegura el cap del Servei d’Oncologia Mèdica, José Miguel Cuevas,  l’Hospital de la Ribera compta amb un índex de curació global del 60% dels casos de càncer, superant el 80% en determinats tumors, com el de mama o el de pròstata.

Cuevas també ha assenyalat que les mamografies i citologies periòdiques en la dona i les revisions de pròstata en l’home, són fonamentals per anticipar-nos en els diagnòstics i ens permeten iniciar com més prompte millor els tractaments i seguir augmentant, d’esta manera, els índexs de supervivència.

[box type=”shadow” align=”center” class=”” width=””]

[/box]