La Taula per la Convivència commemora el Dia Mundial del Refugiat recordant la tragèdia de la frontera de Melilla

Alzira commemora hui el Dia Mundial de les Persones Refugiades. La Taula per la Convivència d’Alzira ha organitzat un acte a les sis i mitja en la plaça Major, que consistirà en l’exposició “Punts clau sobre la tragèdia de Melilla”, la lectura d’un manifest i una performance dirigida per l’associació Balloona Matata.

El 20 de juny va estar declarat per les Nacions Unides Dia Mundial de les Persones Refugiades amb l’objectiu de fer visible la situació dramàtica que viuen al món milions de persones que es troben fora del seu país d’origen per temor a la persecució, al conflicte o a la violència generalitzada i, en conseqüència, requereixen de protecció internacional.

Com a resultat de les guerres, el canvi climàtic i les enormes desigualtats, actualment al voltant de 80 milions de persones s’han vist desplaçades a la força. Hi ha uns 26 milions de persones refugiades en el món, el major nombre registrat mai, i el 85% es troba en països d’ingressos baixos i mitjans. Des de la Taula per la Convivència, es vol dedicar esta jornada a recordar el primer aniversari de la tragèdia a la frontera de Melilla, ara fa un any, que ha provocat nombroses denuncies per part de les associacions humanitàries.

La Taula per la Convivència d’Alzira seguix sumant esforços amb accions de promoció de la justícia social, i està formada pels col·lectius El Norte Perdido-Sin Rumbo, Fundació Cepaim, EncuentraTe, Creu Roja, Grup de Debat per la Igualtat, Ribera en Bici-Ecologistes en Acció, Fundació Manantial, Fuente Solidaria, Farmamundi i el Grup la Ribera d’Amnistia Internacional.

Deixa un comentari