LA UNIÓ alerta de la possible presència d’un nou trips virulent en caqui i cultius de cítrics de la Ribera

LA UNIÓ alerta de la possible presència d’un nou trips virulent en caqui i cultius de cítrics de la Ribera i del sud d’Alacant. Donada la seua virulència, podria ser el Scirtothrips  aurantii, que prové d’Àfrica i Iemen i està present a Espanya des del 2020.

Després de les peticions de diversos dels seus associats que observen els danys en els seus fruits, l’organització ha sol·licitat a la Conselleria d’Agricultura que realitze les prospeccions oportunes en cítrics i caqui per a verificar si es tracta d’aquest Trips a fi d’ implementar les mesures contemplades en el Pla de contingència. No obstant, esta plaga encara no està confirmada al territori valencià. Els resultats es concretaran al llarg de les pròximes setmanes pel Servei de Sanitat Vegetal.

El Scirtotrhrips aurantii és una plaga molt polífaga que afecta més de 70 espècies vegetals pertanyents a diferents famílies botàniques. Esta espècie és considerada una plaga de gran importància econòmica de cítrics -principalment sobre varietats de taronja-, però pot afectar també les produccions d’alvocat, raïm de taula i caqui on pot ocasionar danys en els fruits, que fan que perden el seu valor comercial.

El Ministeri d’Agricultura, davant la detecció en 2020, va publicar un pla de contingència on s’estableixen les mesures de control i lluita dins del Programa Nacional per a l’Aplicació de la Normativa Fitosanitària.

LA UNIÓ aprofita per a reclamar al Ministeri d’Agricultura que reforce les fronteres davant el perill de noves entrades de plagues que és cada vegada més gran pel considerable augment de les importacions de cítrics. Els grans especialistes en plagues adverteixen que el comerç global significa plaga global.

Deixa un comentari