LA UNIÓ considera les mesures del ministre Luis Planas insuficients i poc efectives per al camp valencià

LA UNIÓ llauradora i ramadera considera que les 43 mesures de Luis Planas són inconcretes, no ajuden al camp valencià i, a més, responen amb més endeutament a un sector ja molt endeutat.

Estes mesures les va presentar dilluns el ministre d’Agricultura, Luis Planas, amb l’objectiu d’eixir de la greu crisi que patix el sector. Les principals mesures són l’exempció de controls i penalitzacions de condicionalitat reforçada a les explotacions que tinguen fins a 10 hectàrees, reforçar la capacitat inspectora de l’Agència de Control i Informació Agroalimentaris, suport a les assegurances agràries, subvencions per a llauradors professionals, joves i explotacions prioritàries o reduccions en l’IRPF, però sols per a enguany i l’any que ve. Segons explica Carles Peris, estes mesures són insuficients després de les continues protestes dels agricultors.

Sobre la seua proposta de crear una línia de crèdit amb una dotació extraordinària de 20 milions d’euros i 7 per a avals, amb subvenció del 15% del principal i de la totalitat de l’aval, que implica la mobilització de 200 milions d’euros en exclusiva per a joves, l’organització opina que no és la solució endeutar més a unes explotacions que ja estan endeutades i per això hauria de ser a un interés del 0% perquè siguen efectives.

D’altra banda, LA UNIÓ reclama que en estes mesures ha de participar també el MITECO, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, un ministeri que ha estat asfixiant el sector, segons explica Carles Peris.

Deixa un comentari