La Germandat de Cavallers del Sant Sepulcre cel•lebra el seu 75 aniversari amb una programació plena d’activitats i una exposició a la Casa de la Cultura

Amb la fi de la Setmana Santa l’activitat de les germandats i confraries no para. És el cas de la Germandat de Cavallers del Sant Sepulcre que complix el seu 75 aniversari. Hui celebra les Noces de Platí ja que es va fundar el 3 abril de 1949. No va ser a partir d’este moment quan va processonar el Crist jacent ja que ja ho feia abans de la Guerra Civil i al començament dels anys quaranta, tornà a fer-ho quan es recuperà la Setmana Santa d’Alzira. L’alcalde, Lisardo Piera encarregà a l’escultor Antonio Ballester la imatge del Crist en el Sant Sepulcre, exposat en una urna. Ho ha explicat el germà major, Javi Paños, a El dia per davant.

El 23 d’abril de 1943 la imatge va desfilar per primera vegada a coll dels voluntaris de la División Azul i en 1944 l’artista i Vicente Sanz Castellanos va dissenyar la vesta. Sempre han sigut l’entitat amb més components, arribant a ser 3.000 i actualment superen el miler de germans. Esta vesprada es presentaran els actes a les 7’30 a la Casa de la Cultura i s’inaugurarà l’exposició que estarà oberta fins el dia 12. El dimarts dia 9 es contaran els 75 anys de la Germandat en una taula redona moderada pel nostre company David Chordà. El dimecres 10 el Germà i Doctor Roberto Montalvà farà una ponència amb el títol La tomba buida. Paños ha fet referència a com d’amenes són les ponències del doctor Montalvà.

El dijous 11, el consiliari de la germandat, Enrique Masià i acabarà el divendres amb l’eucaristia a Santa Caterina pels germans difunts i la cloenda de l’exposició i sopar de gala.

Paños està molt content de que enguany el Clavari Major haja sigut Francis Luis, qui el va precedir com a Germà Major del Sepulcre, junt a la seua dona, Mamen Vayà.

Deixa un comentari