La Unió Llauradora alerta que la província de València és la que patix més robatoris al camp i exigix el reforç del grup ROCA

La Unió Llauradora denuncia més de tres robatoris al dia en els camps de la Comunitat Valenciana. La província de València és la que compta amb més robatoris de tota Espanya i, després d’Andalusia i Castella la Manxa som la comunitat autònoma amb major nombre de robatoris.

L’organització agrària indica que al 2022 han augmentat els robatoris al camp en un 3,7% respecte al 2021, el que es traduïx en més de tres robatoris al dia. Les dades oficials mostren que al 2022 s’han produït 43 sustraccions més en explotacions agrícoles i ramaderes de la Comunitat Valenciana. De les 1.215 sustraccions, 765 es van donar en València, la província que patix més robatoris en tota Espanya. A més, València és la segona província en què més augmenten els robatoris.

La Comunitat Valenciana és la tercera comunitat autònoma amb major nombre de robatoris al sector agrari. La Unió recorda que les dades mostren sols els casos que es denuncien i que únicament el 19% dels robatoris s’esclarixen. Així, l’organització agrària sol·licita l’agilització dels sistemes de denúncia, la persecució del comerç de mercaderia furtada i el reforç del grup ROCA. La Unió assenyala que gràcies al treball d’este grup especialitzat, a la Comunitat Valenciana hem passat de quasi 10 robatoris diaris al 2013 a 3 al 2022.

Deixa un comentari