L’Ajuntament d’Alzira col·labora en un estudi de la Universitat Politècnica de València en el qual s’està estudiant un codi del segle XV que es conserva a l’Arxiu Municipal

Professors, experts i tècnics de la UPV han visitat l’Arxiu Municipal d’Alzira per a estudiar una de les joies del segle XV que conserva. Es tracta d’un estudi sobre les tècniques artístiques en les miniatures del llibre Aureum Opus Privilegiorum Regni Valentie.
Gràcies a este projecte, anomenat Transferències estilístiques, tècniques i materials de la iluminació i la pintura valenciana del primer quart del segle XV, s’estan descobrint dades de gran importància. Per exemple, noves dades sobre pigments, colorants i soports de les miniatures. Estos materials se sometran a un anàlisi físico-químic amb tècniques de microscòpia òptica i electrònica, així com l’espectroscopia FTIR-ATR.
L’equip investigador està liderat per la Dra. Nuria Ramón Marqués i compost pels Drs. Joan Aliaga, David Roldán i José Madrid i les Dres. Eva Pérez i Lola Yusá. Amb el finançament del Vicerectorat d’Investigació de la UPV, l’equip està compromés a descobrir els secrets del llibre i així, contribuir a l’enriquiment del patrimoni cultural i artístic valencià. Els investigadors han agraït la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira que els ha permés aprofondir en el coneixement de la pintura i miniatura del Gòtic Internacional a València.

Deixa un comentari