L’Ajuntament d’Alzira i Interpreta Natura posen en marxa el voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals d’enguany

Per sisé any consecutiu, la col·laboració entre l’Ajuntament d’Alzira i Interpreta Natura fa possible la posada en funcionament del voluntariat en prevenció d’incendis d’Alzira amb l’objectiu de detectar, conscienciar i previndre els incendis forestals.
Amb l’entrada de l’estiu arriba l’època de major risc d’incendis forestals i en un any especialment perillós, cal habilitar ferramentes i maximitzar els esforços per a potenciar la vigilància de les nostres muntanyes. El voluntariat ambiental és un col·lectiu social fonamental que complementa i ajuda les tasques de prevenció i vigilància que s’exerceixen des de les administracions públiques.
Des de fa sis anys es posa en funcionament l’estructura per a poder desenvolupar el voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals durant els mesos de juliol, agost i part de setembre, que realitzarà funcions de vigilància i dissuasió de pràctiques perilloses amb el foc, neteja de residus als nostres espais naturals i reforç del reg de les zones reforestades.
Els interessats a participar han de inscriure’s mitjançant dos vies:
1.- Enviant un missatge whatsapp amb les dades de contacte al coordinador del voluntariat, al 654 050 504 o enviant un correu electrònic a la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira a l’adreça mediambient@alzira.es.
L’acte de benvinguda als voluntaris que participen enguany i la formació impartida per tècnics en prevenció d’incendis de la Conselleria està prevista per al dia 1 de juliol al saló d’actes de l’Ajuntament d’Alzira, de 10 a 12:00 h.