L’Ajuntament d’Alzira implementa mesures per a controlar la processionària del pi i detectar la plaga en zones boscoses

La regidoria de Serveis Urbans ha iniciat la instal·lació de paranys de feromones per al control de la processionària del pi en diverses àrees boscoses del nostre municipi. Les zones on s’han col·locat estos paranys inclouen la zona forestal del Racó, La Muntanyeta i el Malecó.

Estos paranys estan dissenyats utilitzant feromones, la qual cosa atrau als mascles cap a la seua olor característica. Mitjançant l’anàlisi del nombre de mascles capturats, es pot determinar si existix una plaga de processionària del pi en estes àrees.

En cas de confirmar-se una plaga, l’Ajuntament posarà a la disposició de la població un tractament ecològic, que no representa cap risc per a les persones ni per als animals, amb la finalitat de contindre l’expansió de la plaga. D’altra banda, si no es detecta una plaga, almenys es reduirà la població de mascles presents.

El regidor en funcions, Fernando Pascual, ha subratllat que el tractament ecològic proposat no ocasionarà cap mal a les persones ni a la fauna local. I suposa el primer pas per a posar el tractament posterior d’endoteràpia, un tractament innocu per a les persones.

Deixa un comentari