L’Ajuntament d’Alzira lidera diversos municipis de la Ribera que s’unixen per a demanar a la Conselleria solucions contra la plaga de la mosca blanca i la negreta

Diversos municipis de la Ribera s’han unit per a demanar a la Conselleria solucions per a combatre la mosca blanca i la negreta en la zona. Ahir, el regidor d’agricultura d’Alzira, Enrique Montalvà, es va reunir amb la resta de representants dels altres municipis per a presentar un escrit a la Oficina comarcal d’Agricultura, Pesca i Alimentació (OCAPA) i abordar la problemàtica existent al voltant d’estes plagues.
Fins a 6 representants d’Alzira, Alberic, Benicull, Benimuslem i Massalavés han manifestat que la plaga de la mosca blanca i negreta ha causat estralls als camps de caquis i cítrics de la comarca. Discutiren estratègies per a combatre frenar esta amenaça contra l’economia local.
Montalvà alerta que sense el suport de la Conselleria mai es podrà vèncer esta plaga que s’expandix a passes de gegant. Les principals mesures que proposen són el control biològic i avaluar l’ús responsable de plaguicides i fugicides per a minimitzar els danys als cultius i medi ambient.
A més, s’ha sol·licitat una reunió urgent amb la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca per a coordinar accions i buscar solucions efectives. Els representants insten els agricultors i la comunitat a estar alerta i seguir les recomanacions per a la gestió de plagues amb l’objectiu de preservar la salut de l’ecosistema agrícola.