L’alcalde d’Alzira i la Mancomunitat de la Ribera Alta tornen de Flandes amb l’objectiu d’implementar ací el sistema de reciclatge punter de la regió

Finalitza la visita de treball a Brussel·les acompanyant a l’equip i la Junta de la Mancomunitat Ribera Alta, en la que s’han centrat en conèixer les tècniques més avançades de reciclatge i gestió de residus a la regió de Flandes. L’alcalde d’Alzira, Alfons Dominguez destaca la necessitat d’impulsar mesures per a reduir el volum de residus.
La gestora que administra el cicle, des de la replega fins al tractament i valorització final a esta zona de Bèlgica, ha aconseguit les més altes taxes de reciclatge de la UE, el 75%. Una xifra que comparada amb la que s’aconseguix ací suposa el doble, i un pes de <100 kg/hab i any de restes impròpies. La mostra també va incloure els sistemes de recollida, dos plantes de reciclatge i valorització amb producció de biogàs i energia elèctrica, i altra de compostatge, amb obtenció de compost d’alta qualitat. Amb esta visita s’ha pogut comprovar que tecnològicament la planta de la Ribera compta amb avanços significatius, però cal posar en marxa estos sistemes intel·ligents de recollida, gestió i tractament dels residus, per tal d’augmentar la seua valorització. I al mateix temps, estes millores també abaixen el cost dels serveis de gestió de residus, de manera que aquells ciutadans i ciutadanes que gestionen correctament els seus residus puguen reduir el pagament: En eixe sentit l’alcalde, Alfons Domínguez ha destacat la necessitat de fer campanyes educatives i projectes pilot per tal d’avançar-se a la normativa obligatòria en 2025. Al llarg de tres dies també han pogut conèixer el treball de la Delegació de la CV en la UE, i al Parlament Europeu, on els han relatat les feines portades a terme.  

Deixa un comentari