L’escriptor suecà Victor Labrado s’adjudica el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira per “Nascuts del fang”

La nit de les lletres valencianes a Alzira va reunir el divendres fins 600 persones amb l’ànim de conéixer els guanyadors de la 35 eidició dels Premis Literaris. L’escriptor Victor Labrado es va endur l’estatueta del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb l’obra “Nascuts del Fang”, un relat albuferenc sobre la relació entre jornalers i propietaris.
Ha sigut una de les obres premiades a la darrera gala dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que es va celebrar a la Rex Natura el passat divendres 10. L’acte va estar marcat pels seus discursos, que giraren entorn al compromís i tradició valencians, la defensa de la llengua i el poder de la lectura. L’humorista Lluís Cascant va conduir la gala i les cançons de La Maria s’encarregaren d’amenitzar-la. Josep Gregori, fundador de l’editorial Bromera i un dels pares dels Premis Literaris, va destacar en les seues paraules la resiliència del camp i la societat valenciana.
A banda de Víctor Labrado, coneguerem el nom de tres guardonats més. Maria Josepa Payà va guanyar el premi d’Assaig per “Terra endins. Pensar el futur des del poble”. “Un món Màgnetic: la presència dels imants en les nostres vides”, de Francesc Lloret va ser el llibre premiat de divulgació científica. Per últim, Marià Veloy va ser premiat en poesia per “El pianista a l’armari”.
En el seu torn, Alfons Domínguez, alcalde d’Alzira, va fer una oda als llibres, la llibertat i la pau. Va manifestar el poder de la lectura en una societat ara consumista i virtual.
Víctor Labrado va ser l’últim guardonat en pujar a l’escenari. El motor de l’obra “Nascuts del fang” va ser l’aparició en somnis de Vicent Blasco Ibáñez, que li va dir que escriguera un relat albuferenc, com ho feia l’escriptor valencià a l’inici del segle passat.

Deixa un comentari