L’alcalde i dos regidors viatgen a Bèlgica amb la delegació de la Mancomunitat per conéixer fòrmules punteres de reciclatge

A estes hores l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, el regidor d’Urbanisme, Andrés Gomis i el regidor del PP, Bernat Rios estan ja a la regió de Flandes a Bèlgica. Han volat este matí cap al nord d’Europa com a representants de la Mancomunitat de la Ribera Alta per conéixer el sistema de gestió de residus urbans de la regió flamenca i introduir-lo a la Ribera. Esta regió és puntera en Europa en matèria de reciclatge.
Durant tres dies visitaran la provincia del Bravant Flamenc i s’informaran sobre la recollida de residus porta a porta en contenidors xicotets. És el sistema que utilitzen allí i que els ha permés avançar un pas més enllà en el reciclatge. En els últims anys, a banda de reciclar els residus també treballen en la reducció de fem urbà. És a dir, s’intenta produir la mínima quantitat de fem.
L’objectiu és posar en comú les novetats en estratègies de reciclatges separatista i intel·ligent. A Flandes han introduït contenidors intel·ligents i han creat llocs de treball com els policies del reciclatge. Es penalitza a la ciutandania que no recicla, però es recompensa també aquelles persones que ho fan.
Els tres representants d’Alzira acudiran també el pròxim dia 9 a la seu del Parlament Europeu, de la mà de l’eurodiputada Inmaculada Gómez.

Deixa un comentari