L’art, el medi ambient i les emocions, eixos fonamentals dels tallers per als escolars d’infantil a Alzira

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la Regidoria d’Educació i Infància, posa en marxa diversos tallers per a alumnat d’infantil amb l’art, el medi ambient i les emocions com eixos fonamentals. Un miler de xiquets i xiquetes d’entre 3 i 5 anys participen en estos tallers que han començat en maig i s’allargaran tot el mes de juny.

Els tallers es fan en horari lectiu, a primera hora, i el monitor o la monitora va al centre educatiu perquè xiquets i xiquetes tant menuts no hagen de desplaçar-se. Per als xiquets de 5 anys, els tallers d’enguany es dediquen a l’at sostenible i s’han fet tant a centres públics com concertats des del 6 de maig. Es tracta d’un taller artístic anomenat “Dibuixar amb tisores com Matisse”. Amb este taller, es vol desenvolupar la capacitat creativa de xiquets i xiquets i experimentar amb noves tècniques i ferramentes.

Per a l’alumnat de 4 anys s’ha optat per un taller orientat a l’educació emocional. Per a millorar el seu desenvolupament social, acadèmic i psicològic.

I per als més menudets, l’alumnat de 3 anys, s’ha preparat un taller anomenat “El riu plorós”, que s’encetarà el pròxim mes de juny i que va encaminat a través d’activitats lúdiques i adaptades a la seua edat al fet que des de ben prompte siguen conscients del seu entorn i que s’ha de cuidar.

La regidora d’Educació i Infància, Virtuts Piera, apunta que estos tallers tenen com a objectiu principal dur a terme allò que demana el títol d’Alzira com a Ciutat Amiga de la Infància amb el compliment de drets dels xiquets i les xiquetes, referits al seu màxim desenvolupament i al dret al joc i activitats lúdiques pròpies de l’edat.

Deixa un comentari