L’Associació Valenciana d’Agricultors critica que les mesures contra la sequera a penes beneficiaran el camp valencià

L’Associació Valenciana d’Agricultors critica que les mesures aprovades ahir pel Consell de Ministres per a fer front als efectes de la sequera a penes beneficiaran el camp valencià. L’organització agrícola assenyala que, en tot cas, estes mesures beneficiaran alguns cultius de secà, la ramaderia i l’apicultura, mentre que el regadiu valencià queda exclòs tot i els efectes que la falta de pluges ja està provocant.

AVA valora les ajudes directes adreçades als ramaders i apicultors, però qüestiona el fons de 276 milions que el Govern encara no ha desvelat a quins cultius destinarà ni en quines zones d’Espanya. A més de les ajudes directes, fiscals i de liquidesa, que per a AVA-ASAJA es queden curtes, l’associació considera irrisori que el Govern només retarde el quadern digital d’explotació quatre mesos fins a gener de 2024.

Pel que fa a l’ampliació del termini de tramitació de la PAC fins al 30 de juny, AVA constata que evidencia un fracàs perquè no compensa els retards causats per l’aplicació informàtica de l’Administració. L’Associació Valenciana d’Agricultors troba a faltar un suport decidit al regadiu, i exigix un preu especial per al quilovat agrari, dos canvis de potència contractada a l’any i l’eliminació del topall de gas. Cristóbal Aguado, president d’AVA-ASJA.

Deixa un comentari