L’atur a la nostra ciutat baixa de les 3000 persones

Alzira baixa de les 3.000 persones aturades este mes d’abril. A hores d’ara, hi ha 2.993 alzirenys i alzirenyes a l’atur, 37 menys que al mes de març. Les dades també continuen a la baixa si mirem el mes d’abril de 2022, amb un 6,85% de disminució de l’atur en un any.

Les dones continuen encapçalant la llista de l’atur a Alzira i representen vora el 64% de persones desocupades, mentre que els homes representen el 36%. Així mateix, les persones majors de 44 anys continuen encapçalant les llistes, si bé l’atur ha disminuït en este grup d’edat més que en cap altre respecte a l’abril de 2022. Així mateix, una vintena de joves menors de 25 anys han abandonat les llistes de l’atur a Alzira respecte al mes passat. Pel que fa a l’activitat econòmica, el sector serveis continua sent el més afectat.

A la Ribera Alta, les dades són similars. Cent quaranta dos persones han abandonat les llistes respecte al mes passat, i l’atur també baixa en un 7,41% respecte a l’abril de 2022. Pel que fa a la contratació, a la comarca de la Ribera s’han registrat 38’48% contractes menys que a l’abril de 2022, un 42% indefinits i vora un 57% temporals. Cal destacar com a dada positiva l’augment de la contratació a jornada completa, que suposa més d’un 58% front a un 41% a temps parcial.

Des de l’Ajuntament d’Alzira, es valora la dada de baixar la barrera dels tres mil persones aturades com una fita molt important, tenint en compte que les xifres en pandèmia arribaren a quatre mil persones aturades a Alzira.

Deixa un comentari