L’atur a la nostra ciutat se situa en la barrera de les 3.000 persones i disminuïx un 5% respecte al maig de 2022
UGT valora positivament el descens interanual de l'atur a la Ribera Alta en un 8%

Alzira torna a situar-se en la barrera de les 3.000 persones aturades després de baixar d’esta xifra el passat més d’abril. Tot i això, les dades continuen sent positives, ja que al mes de maig únicament set persones s’han incorporat a les llistes de l’atur de la ciutat. A més, la desocupació ha disminuït en un 5,36% respecte al maig de 2022.

Les dones continuen representant el 64% de les persones desocupades a Alzira, mentre que els homes es mantenen en el 36%. Així mateix, les persones majors de 44 anys encapçalen les llistes amb dades a l’alça. D’altra banda, el grup d’edat entre els 25 i els 44 anys és l’únic en què l’atur ha disminuït, amb una vintena menys de persones desocupades. Pel que fa a l’activitat econòmica, la construcció és l’únic sector en el qual l’atur ha baixat, si bé és cert que el sector serveis seguix sent el més afectat.

A la Ribera Alta, les xifres de l’atur continuen a la baixa. Seixanta-dos persones han abandonat les llistes de l’atur respecte al mes d’abril, i l’atur ha disminuït un 8% respecte al maig de 2022. Pel que fa a la contractació, a les comarques de la Ribera s’han registrat un 32% de contractes menys que al maig de 2022, un 42% indefinits i un 57,7% temporals. La jornada completa seguix superant la parcial amb vora 57% dels contractes en esta modalitat.

Des del sindicat UGT, valoren les dades de maig en positiu perquè hi ha una constant que es repetix mes rere mes: hi ha una disminució mensual estable de l’atur tot i la cojuntura d’incertesa. Una reducció que suposa que després d’un any, l’atur s’haja reduït en un huit per cent i la contractació indefinida siga del 40 per cent del total de contractes que es fan en  la nostra comarca. Estes dades, segons el secretari comarcal d’UGT, Raül Roselló, no són fruït de la casualitat, sinó de polítiques socials i d’ocupació que funcionen i que són fruit del diàleg social i dels acords que consideren fonamentals.

Deixa un comentari