L’atur baixa en juny tant en la Ribera Alta com Baixa. Una reducció del 10 per cent respecte ara fa un any.

L’atur registrat el mes de juny a la Ribera s’ha situat en 17277 persones desocupades, amb un descens mensual del 0,87%. La dada contrasta amb l’augment deL 1,02% que es va produir en la variació mensual de l’any passat per al conjunt de la Ribera, per la qual cosa ens trobem davant una millor evolució en este mes de juny.

Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim este mes hi ha 1983 aturats menys que el mateix mes del 2022 el que suposa una disminució de desocupació anual del 10,30%. Des del sindicat UGT, s’ha valorat molt positivament esta rebaixa de l’atur, sobretot perquè no sols s’ha donat en la Ribera Baixa, on és més habitual per la campanya turística d’estiu sinó també en la Ribera Alta.

Pel que fa a la contractació, s’ha reduït el nombre de contractes en un 27,10% de disminució interanual. Esta reducció de contractes amb evolució favorable de l’ocupació cap a l’estabilitat. La contractació indefinida mensual és de 3116 contractes, això és, el 37,39%, i la contractació temporal és de 5192 contractes, cosa que significa el 62,31%. En definitiva una situació positiva que segons Roselló certifica que l’estabilitat i els drets laborals li senten bé a l’ocupació i que el camí és l’encertat.

 

Deixa un comentari