L’atur continua baixant a Alzira amb 3.030 persones aturades al mes de març

L’atur continua disminuint a Alzira des que va començar l’any. A hores d’ara, hi ha 3.030 persones aturades a la nostra ciutat, una trentena menys que al mes de febrer i un 6% menys que al març de 2022.

Pel que fa al perfil de la persona aturada a Alzira, les dones ocupen quasi el 64% de les llistes de l’atur. Així mateix, les persones majors de 44 anys continuen encapçalant les llistes, amb dades a l’alça respecte al mes anterior. No obstant, les persones entre 25 i 44 anys seguixen abandonant les llistes de l’atur a la nostra ciutat per tercer mes consecutiu, amb vora 50 persones aturades menys en este grup d’edat que al mes de febrer. El sector serveis és el major afectat, amb 2.089 persones aturades, 65 més que en febrer.

La Ribera Alta continua mostrant un lleuger increment de l’atur anual i una disminució en les dades interanuals. Així, en estos moments tenim a la nostra comarca 46 persones aturades més que en febrer de 2023 però 883 menys que en març de 2022, el que suposa una disminució de la desocupació interanual del 6%. Així mateix, la contractació temporal seguix disminuint a la Ribera Alta, amb un 51% de contractes temporals menys que en març de 2022.

El sindicat UGT ha valorat positivament les dades de l’atur de març de 2023 perquè representen un impuls de l’ocupació a la Ribera gràcies a la reforma laboral i a la reactivació del sector turístic en temps de falles. A la Ribera s’han registrat 7.205 contractes en març de 2023, el que significa una disminució interanual del 37%. La contractació indefinida representa un 45% i els contractes indefinits s’incrementen en un quasi un 23% respecte a l’any passat. Així mateix, els contractes a jornada completa suposen vora el 60% al mes de març.

Raül Roselló, secretari general comarcal d’UGT, assegura que les dades de l’atur demostren que l’ocupació continua creixent i ho fa a través del contracte indefinit, que s’ha convertit en la modalitat de referència dins del nostre mercat laboral. Per a Roselló, no hi ha dubte que la nova normativa laboral ha suposat un vertader èxit reduint la temporalitat i millorant la qualitat de la contractació, però ara cal seguir treballant per facilitar l’entrada al mercat laboral de les persones amb més dificultats i també per evitar pràctiques fraudulentes i dificultar els acomiadaments injustificats.

Deixa un comentari