Les associacions agràries valencianes critiquen les reduccions fiscals en la renda d’enguany per a llauradors i ramaders aprovades pel Ministeri d’Hisenda

Les associacions agràries valencianes han criticat que les reduccions fiscals per als llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana, aprovades pel Ministeri d’Hisenda per a la declaració de la renda d’enguany. Consideren que estes són incoherents i creen greuges comparatius entre productors del nostre territori segons el seu lloc d’empadronament i cultiu.

Defensen que el mateix cultiu tinga el mateix mòdul per a tota la zona productora. De fet es dona el cas que localitats confrontants no tenen la mateixa reducción o sí la tenen per a la taronja i no per a la mandarina.

L’Ordre publicada estableix també una reducció general del rendiment net del 15% a la qual podran acollir-se els llauradors i ramaders que tributen pel sistema de mòduls. També els declarants en estimació objectiva agrària de l’IRPF que poden minorar el rendiment net previ un 35% per adquisició de gasoil agrícola, i un 15% per compra de fertilitzants.

Pel contrari, l’organització agrària valora que el Govern atenga les seves reivindicacions a l’hora de reduir de manera més generalitzada els mòduls al raïm per a vi, l’oliverar, l’ametller i els cereals, cultius tots extremadament afectats per la sequera, el pedra i les altes temperatures.

Deixa un comentari