Les organitzacions agràries s’han manifestat hui a València contra la ineficacia de la Conselleria

Les principals organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana, la Unió Llauradora i Ramadera i l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), s’han manifestat este matí davant les portes de la Conselleria d’Agricultura a València.
Totes dues organitzacions agràries consideren que hi ha motius suficients per a realitzar esta manifestació perquè ha passat prop d’un any amb els nous gestors de la Conselleria d’Agricultura i no han vist fets ni realitats, considerant-la un organisme ineficaç. Així ho expressava el secretari general de la Unió Llauradora i ramadera, Carles Peris.
Les organitzacions han expresat el seu malestar per la mala gestió d’este primer any de legislatura del equip de la Conselleria dirigit per Vox basat en bones paraules però pocs fets.
Els productors de cítrics, en un context de retrocés del consum en les llars, s’han quedat sense campanya de promoció en retirar-se la partida pressupostària establida per l’anterior Govern del Botànic.
Altres assumptes en els quals coincideixen LA UNIÓ i AVA són en la posada en marxa per la Generalitat d’inspeccions d’ofici contra els operadors comercials i les cadenes de distribució per abusos i contractes amb preus per davall dels costos mitjans de producció, així com una intensificació de les inspeccions sobre l’etiquetatge de l’arròs i la mel. També desitgen un impuls de la Llei d’Estructures Agràries de la Comunitat Valenciana o la reducció de la burocràcia en tots els tràmits relacionats amb l’activitat agrària, entre altres coses.