L’IES José Maria Parra ha reduit fins a un 80% els conflictes a les aules amb la prohibició dels telèfons mòbils a tot el centre

Els centres educatius cada vegada posen més atenció a la regulació de l’ús del telèfon móvil a les aules. L’Institut d’Alzira José María Parra va començar el curs com un centre lliure de telèfons mòbils. En estos dos mesos de classe, els conflictes s’han reduit fins a un 80% a les aules de l’institut alzireny.
Tant el claustre de professors com el Consell Escolar han aprovat normes de convivència que prohibixen als alumnes a utilizar o mostrar el móvil en tot el centre durant la jornada lectiva, però també impliquen als docents. Els professors sols poden fer ús del móvil a la sala de professors o en les aules buides, mai als espais comuns.
Tal i com explica Ferran Requena, alumne del centre, en un primer moment els alumnes es mostraren molt reticents però ara veuen els beneficis de la norma.
La iniciativa del Parra va sorgir després d’una visita a un institut de Bétera, on ja havien prohibit l’ús del telèfon mòbil per la difusió d’un vídeo on alumnes pegaven a un prfessor.
Àngela Masià, director del Parra ha assegurat que, tot i que en un principi alguns docents i pares no estaven d’acord amb la restricció, la decisió ha sigut consensuada per l’equip directiu, les families i els professors. Segons Masià, en poques setmanes l’ambient de l’institut ha canviat significativament i les families ho agraixen.

Deixa un comentari