Hui entrà en vigor la llei de benestar animal, sense que de moment s’hagen reglamentat alguns aspectes com les assegurances per als propietaris de mascotes. La llei impulsa la identificació de tots els felins amb microxip.

Hui entra en vigor la llei de benestar animal, una normativa que introduix canvis per als propietaris de les mascotes. Ara bé, hi ha alguns d’estos canvis que encara no es poden aplicar perquè no tenen un reglament que explique com s’ha d’aplicar. Per exemple, la llei preveu que els propietaris de gossos tinguen una assegurança de protecció civil, independentment de la raça o el tipus de gos. A hores d’ara, no es coneixen els detalls de com s’ha de fer l’assegurança o fins a quina quantitat queda assegurada. Per tant, tal i com explica el veterinari Adolfo Castells, l’única cosa que es pot fer és anar mirant assegurances fins que un reglament determine quina és adequada per a cada animal.

Una de les novetats que introduix la llei setembre és la identificació dels gats. En este cas, canvia la normativa que hi havia fins ara, i cal que estiguen tots els gats identificats, isquen o no isquen de casa. Una identificació que també s’haurà de fer en els gats que hi ha al carrer i que pertanyen en les colònies felines. LeLes colònies felines tenien censats els seus gats a través de l’esterilització, ara també caldrà que tinguen microxip i en este cas, s’haurà de negociar amb els ajuntaments.

Deixa un comentari