L’organització portuària Puertos del Estado revisarà les bonificacions a les importacions de cítrics després de les últimes demandes del sector agrícola

Les protestes agrícoles dels últims mesos han obtingut el fruit desitjat finalment. L’organització portuària, Ports de l’Estat ha informat que revisarà en pròximes reunions totes les bonificacions a les importacions de cítrics.

El president de Puertos del Estado, Álvaro Rodríguez, ha contestat en sentit favorable a un escrit remés el passat 19 de febrer pel secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris, en el qual sol·licitava l’eliminació de les bonificacions de les taxes portuàries als cítrics importats. Rodríguez respon ara que prenen nota de la seua sol·licitud per a revisar, en les pròximes reunions de plans d’empresa estes bonificacions amb les Autoritats Portuàries afectades.

La supressió d’aquestes bonificacions es concretaria en 2025 amb els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat, atés que l’aplicació de les bonificacions no pot ser efectiva si no s’aproven i publiquen en BOE els Pressupostos Generals de l’Estat del corresponent exercici.

La Unió Llauradora i Ramadera, valora esta resposta com una recompensa al llarg i intens treball dut a terme per la organització.  LA UNIÓ destaca que sense la presentació de propostes per a retirar les bonificacions en diferents fòrums o les nombroses accions de protesta dutes a terme en els últims mesos, tres d’elles precisament davant les Autoritats Portuàries de Castelló i València, res d’això s’haguera aconseguit.

Cal assenyalar que el Consell d’Administració de PortCastelló s’ha compromés ja a suprimir el 40% amb el qual bonifica als cítrics procedents de la importació de tercers països i el del Port de València també ha anunciat que revisarà el sistema de les actuals bonificacions que se situen en eixe recinte en el 30%.

Deixa un comentari