Més de 100 persones han participat en la segona reunió de prevenció d’incendis per a propietaris de vivendes prop de les zones forestals

Més de 100 persones han participat esta setmana en la segona reunió organitzada per l’Ajuntament per a informar sobre les obligacions que tenen els propietaris de chalets d’urbanitzacions i disseminats per a previndre possibles incendis. Se’ls va informar de les mesures d’auto-protecció necessàries i obligatòries per tal de minimitzar el risc.
En la reunió van participar l’alcalde d’Alzira i responsable de Medi Ambient, Alfons Domínguez, el regidor d’Urbanisme, Andrés Gomis i els tècnics dels respectius departaments, Sergi Abril i Mariola Sebastián. Tindre un terme municipal amb un elevat nombre de cases envoltades de sòl forestal incrementa el risc d’afecció d’incendi per la qual cosa cal conèixer tot el que han de fer per minimitzar este risc.
Els propietaris han de fer faixes perimetrals en urbanitzacions i nuclis habitats en entorn forestal per la qual cosa l’Ajuntament d’Alzira es posa a la disposició de la ciutadania si els fa falta ajuda o fins i tot fer-ho amb mitjans municipals i que després siga abonat el servei.
Estes són algunes de les mesures: Si té piscina o bassa de reg, cal tindre-la plena durant l’estiu per si s’ha d’utilitzar pels agents d’estinció d’incendis o els mateixos veïns. Cal eliminar la vegetació excessiva així com l’acumulació de residus o material combustible dins de la parcel•la.
Les eixides de fums, així com paellers o torradors d’obra han d’incorporar una xarxa mataespurnes.
La teulada s’ha de mantindre en bon estat i net de fulles, rames i acícules de pi. De la mateixa manera, s’han de mantindre els canalons i les baixants del desaigües.
Si la casa té respiradors o entrades d’aire, hauran de protegir-se amb tela metàl•lica.
Des del consistori hi ha satisfacció de que s’haja passat de 20 a 100 els veïns que assistiren a la reunió. Tot i això, se seguiran fent més reunions i la regidoria oferirà la informació que necessiten.