Més d’una desena d’activitats este cap de setmana per gaudir de la cultura, la festa i l’esport

Literatura, teatre i jazz conformen el menú cultural que tenen a Alzira este cap de setmana.

Esta vesprada a les sis, la Biblioteca Municipal acull la presentació del llibre il·lustrat ‘Soc meua’, de la carcaixentina Vicky Jiménez. El llibre es presentarà amb una animació lectora en què participarà la mateixa escriptora i també comptarà amb l’editora Dolors Pedrós. ‘Soc meua’ és un álbum il·lustrat per a menuts que naix de la necessitat de transmetre a la infància que les persones que els estimen i els tenen cura cal que ho facen sempre des del respecte i amb bon tracte.

A les huit i mitja al Gran Teatre es representa l’obra ‘Una vez, una casa’. Interpretada per Silvia Valero i Rebeca Valls, esta producció de Wichita companyia i Rambleta ha estat premiada amb el Premi Arts Escèniques de Teatres de la Generalitat 2022.  Dirigida per Víctor Sánchez Rodríguez, conta la historia de dos  dones, dos amigues que es van conéixer en un taller d’escriptura i es retroben a la casa d’una d’elles després de molts anys sense veure’s. Les dones han canviat, el seu país també i precisament hi ha el terror que les envolta. L’obra naix arran l’experiència real narrada per Roberto Bolaño en Nocturno Chileno, en el Xile de Pinochet.

I dissabte, Aljazzira Jazz Club acomiada la programació de primavera de jazz abans que arribe la Mostra. El convidat esta vegada és el saxofonista Víctor de Diego, que presenta el seu nou grup, un quartet en el qual l’experiència es percep com un element essencial en la música del grup, el repertori del qual es basa en temes originals del seu líder. Esta no és la primera vegada que De Diego ve a Alzira, ciutat en la qual ha ja ha ha estat en diverses ocasions. El concert serà demà a les set i mitja de la vesprada a l’Auditori de la Casa de la Cultura.

També dissabte, gala solidària de teatre al Gran Teatre d’Alzira a les set de la vesprada de la mà de les falles alzirenyes. Es representaran les dos obres guanyadores del certamen de teatre faller, ‘Peter Pan’ i ‘Una funció desastrosa’, a càrrec dels fallers de la comissió Avinguda Josep Pau. La recaptació de les entrades anrià destinada a l’oenegé Looking for Hopes.

I este cap de setmana, l’activitat a Alzira convida també a eixir al carrer, tot i la previsió de l’oratge.

Esta vesprada arrancava a la Plaça del Regne la celebració del mig any de Moros i Cristians de la Vila d’Alzira, però davant les possibilitats de pluja, la festa oberta al públic s’encentarà dissabte amb l’esmorzar popular. A partir de les onze, concurs d’olla mora per a les comparses i a les 19 hores, “entraeta” amb l’acompanyament de la Societat Musical i posterior sopar i discomòbil.

Dissabte a les 17:30, 6a Trobada Intercultural Dones i Poesia organitzada per la Taula per la Convivència d’Alzira. El recital comptarà amb l’acompanyament musical del Trio Assai i micro obert per a les dones que vulguen participar amb un poema propi. Serà al claustre de la Casa de la Cultura.

Diumenge, Ribera en Bici estrena com a col·lectiu el renovat trajecte de la Via Verda per celebrar el seu 15 aniversari. Un passeig en bici de 14 quilòmetres fins al Portitxol amb paella opcional a La Barraca. L’eixida serà diumenge a les 9:30 des de la Plaça Major. Cal apuntar-se abans del dissabte per a la paella, al correu lariberaenbici@gmail.com.

I també diumenge, setena carrera solidària d’Aspanion organitzada per la Germandat de Cavallers del Crist en l’Agonia. Els dorsals són a 4€ en benefici dels objectius i activitats de l’associació de xiquets i xiquetes amb càncer. La carrera, de 4 quilòmetres, començarà a les 10:30 a la Plaça Major.

Deixa un comentari