La Murta tancada demà demà dia 9 per a evitar el perill d’incendi davant el dia més calorós de l’any

Hui ens trobem de nou en alerta sanitàri de calor a Alzira. El risc és alt per a salut de les persones en 23 pobles de la Ribera, entre ells Alzira.

L’alerta sanitària es determina a través d’una sèrie de factors com la temperatura esperada i en base a les temperatures llindars definides en cada municipi de la comunitat valenciana, es fa un mapa on s’establix el risc en cada població.

D’altra banda, la previsió també ens indica que hui també tindrem una nit tropical, és a dir, amb temperatures per dalt dels 20 graus de forma continuada per la nit.
PARATGES NATURALS TANCATS
Davant esta situació i l’esperada per a demà amb temperatures que superen els 40 graus, l’Ajuntament d’Alzira ha decidit tancar l’accés als paratges naturals hui a partir de les dotze de la nit. Previndre els incendis és l’objectiu.
A més a més hi haura un dispositiu especial per a dissuadir aquells que tinguen intenció d’anar a la muntanya. Tant la policia, protecció civil els treballadors municipals i voluntaris estaran en màxima alerta durant la jornada de demà. Hi haurà controls de policia en els accessos a la muntanya.
RECOMANACIONS
Es recomana tindre molt de compte amb el sol, especialment entre les 12 i les 17 hores, beure abundants líquids encara que no tingues set.
Evita les begudes amb cafeïna, alcohol o ensucrades, ja que poden afavorir la deshidratació, menjar abundants ensalades, fruites i verdures i compte amb el cotxe, no deixes a ningú dins, tampoc a la teua mascota.
Cal tindre especial atenció amb les persones majors, malaltes i menors de 4 anys.I es recomana no fer exercici físic intens en les hores més caloroses.

Deixa un comentari