La confraria del Lluch vol crear una fundació de la Processoneta del matí

La confraria del LLuch crearà una Fundació que s’anomenarà Fundació de la Festa del Matí. L’objectiu és coordinar totes les entitats que participen en la processoneta del matí per a garantir la continuïtat de la festa i treballar per a engrandir-la. Una fundació que comptaria amb la participació no sols de la confraria, també de l’Ajuntament i del grup de danses. Es tracta de treballar tots junts, prendre’s les decisions a l’uníson i fer una aposta forta perquè la troballa i la processoneta s’engrandisca.
FESTES LLUCH
Les festes de la patrona viuran este cap de setmana els seus dies grans. Esta nit a les nou la plaça Major acollirà la dansà a la mare de Déu. Dissabte a partir de les sis després de l’eucaristia es farà el trasllat de la imatge des de la parròquia de Sants Patrons a la parròquia de Santa Caterina, on serà entronitzada i diumenge es commemorarà la festivitat amb els dos actes més representatius de la festa.
A les 11 al parc de les muralles, la processoneta del matí, un acte que congrega un protocol on els xiquets i xiquetes són els protagonistes. Des de la plaça Santa Maria eixiran els balls acompanyats enguany per la tarasca, els gegants del rei Jaume i Na Violant i els cabuts. Es farà l’ofrena de la seda i finalment arribarà a la casa consistorial des d’on saludarà.
A la vesrpada a les sis i mitja tindrà lloc l’eucaristia i tot seguit la solemne processó general de retor de la imatge al Reial Santuari. La processó més multitudinària de la ciutat comptarà enguany amb les dames de la Verge d’altres anys. Enguany es commemora el cinquanta aniversari de la figura de la dama major i les dames de la Verge i per això la confraria les ha convidat a participar -hi, unes 440 dones i xiqqetes, en esta tradicional processó.

Deixa un comentari