UGT celebra els 130 anys

Este maí s’ha celebrat la jornada de debat organitzada pel sindicat UGT en el marc de les celebració del seu 130 Aniversari.  Amb el títol Infraestructures, vertebració social i transport , La casa de la Cultura ha sigut l’escenari escollit pel sindicat per abordar alguns dels problemes que arrossega el nostre territori durant dècades. El corredor mediterrani, la transició energètica i més inversions en rodalies són les solucions que apunten els experts per donar a l’economia valenciana l’impuls que necessita i a la gent el benestar social que mereixem són algunes de les idees que s’han escoltat hui durant la jornada.

Per al professor d’economia de d’universitat d’Alcalà, José Carlos Diez, la conversió energètica serà la clau en els pròxims anys per poder posicionar la nostra comunitat en el lloc que hauria d’estar.

Retards, aturades i  trens  obsolets. El transport de rodalies ha estat el gran oblidat durant dècades pels governs de diferents colors, per això Carlos Domingo, Director General d’Obres públiques, transport i Mobilitat ha apuntat que  és urgent posar en marxa el pal de rodalies que ja està pactat amb el govern central.

I sens dubte la infraestructura més important per a tot el llevant espanyol és el desitjat  corredor Mediterrani que estarà en funcionament com  a molt en l’any 2021 segons Josep Vicent Boira, Comissionat del govern pel corredor mediterrani. Boira ha explicat que el corredor és imprescindible per connectar amb Europa i fer el transport de persones i mercaderies més ràpid i efectiu .

El comissionat ha explicat que la tardança s’entén perquè no es tracta d’una via única sinó de d’unió de moltes vies diferents que enllaçades creen una plataforma segura per als transport des d’Algeciras fins a Girona. Boira ha assegurat que en els últims mesos s’ha avançat molt i ha explicat que canviar l’ample de via està sent un treball imprescindible que ha endarrerit en molts casos l’execució del corredor.