1.600 pacients afectats de tiroides, beneficiats pels tractaments a l’Hospital

Més de 1.600 pacients s’han beneficiat de la unitat d’alta resolució de nòdul tiroïdal de l’Hospital de la Ribera des de la seua posada en funcionament. Esta unitat va entrar en funcionament en setembre del 2018 després de la reversió de l’hospital a la sanitat pública. Amb la posada en marxa d’esta unitat es va ampliar els servei d’esta unitat que ha realitzat més d’un miler d’ecografies tiroïdals a pacients remesos tant des dels centres de salut Pública com d’altres serveis de l’hospital. Ecografies necessàries per a valorar la sospita de nòduls a la tiroides. Estos nòduls són masses anormals anormal localitzades al coll que generar símptomes com molèsties en engolir o respirar, canvis en la veu, tos o una sensació de molèstia diària.

Des de la unitat, destaquen que menys d’un 5 per cent dels pacients han tingut un nòdul maligne. En qualsevol cas, un dels principals avanços d’esta unitat és que s’ha reduït en un 84% el temps d’espera. Un fet determinant per a millorar el diagnòstic i el tractament precoç dels pacients. Ho explicava el doctor José Gómez, responsable d’esta unitat.

Així, els pacients amb sospita de nòduls en han esperat en 2020 una mitjana de 28 dies fins al diagnòstic definitiu, enfront dels 176 dies de 2017, any en què encara no s’havia creat esta Unitat.

Deixa un comentari