15 edició del Mulla’t pel Xúquer

Més de 150 persones han celebrat este cap de setmana la 15 edició del Mulla’t pel Xúquer a l’Assut d’Antella, una activitat que se celebra en diversos països europeus amb el nom “Big Jump” i que representa una crida per a lluitar contra el canvi climàtic i un reclam per la recuperació dels ecosistemes aquàtics.

Enguany el manifest llegit en l’acte, organitzat per la plataforma Xúquer Viu, s’ha dedicat a la necessitat que les autoritats declaren l’estat d’emergència climàtica destinant tots els recursos necessaris per impedir l’augment de la temperatura del planteta. A l’acte van assistir diferents representants d’Ajuntaments de la Ribera així com de diputats de les Corts i de la Diputació de València i també diverses organitzacions ecologistes com la Ribera en Bici Ecologistes en Acció o AEMS-Rios.

L’augment de temperatures, la disminució de precipitacions  i la reiteració de períodes de sequeres, les cada vegada més habituals gotes fredes o la proliferació de plagues d’insectes com el mosquit tigre o la mosca negra, són manifestacions clares que el clima està canviant.

 

Imatge Riberaexpress

Deixa un comentari