Alzira acull un taula redona sobre el Rei Jaume I

Experts i historiadors del Rei Jaume I es donaren cita en una taula redona a la Casa de la Cultura, amb motiu de la capitalitat cultural valenciana. Una història, la del Rei Jaume, lligada a Alzira, lloc on va morir i pel qual la ciutat vol recuperar el patrimoni associat a la seua història.
Esta taula redona es promou en l’any del 476 aniversari de la mort a Alzira del monarca, un aniversari que ja es va commemorar en juliol amb un concert de música antiga. A la taula redona d’ahir, els convidats destacaren sobretot el talent i la visió política del Rei Jaume, creador del territori valencià com a entitat. El director de les rutes de Jaume I, Josep Maria Villagrassa destaca la personalitat de Jaume I, una persona que es fixava molt en la psicologia de les persones que l’envoltaven, per a no fer-los cas.
Per la seua part, el cronista de València, Vicent Baydal expressa el papel cabdal del rei Jaume I, com a pare fundador de la societat i de la identitat valenciana, fundant el Regne de València i dotant-lo d’unes corts.

Deixa un comentari