La Conselleria d’Agricultura establix les noves bases per a les ajudes per a inversions en modernització d’infraestructures i sistemes de reg en comunitats de regants

La Conselleria d’Agricultura ha establit les noves bases per a les ajudes per a inversions en modernització d’infraestructures i sistemes de reg en comunitats de regants. La finalitat d’estes ajudes és contribuir a una gestió eficient de l’aigua mitjançant inversions en emmagatzematge, transport i distribució eficient que no comporten un augment de la superficie de reg. D’esta manera es pretén aconsegui una millor gestió de l’aigua o fomentar l’ús d’energies renovables amb la millor eficiencia energética.

Esta mesura està orientada a les comunitats de regants, legalment constituïdes, amb domicili fiscal i superfície regable que tinguen reconeguts els seus drets de reg per una confederació hidrogràfica. De manera general, les subvencions regulades en les bases hauran de contribuir a l’adaptació al canvi climàtic i a la seua mitigació. També hauran de promoure el desenrotllament sostenible.

Les inversions subvencionables seran les relatives a noves infraestructures de reg i modernització i millora de les estructures hidràuliques existents per a evitar o reduir les pèrdues d’aigua i/o per a millorar la seua eficiència energètica. Així mateix, també poden anar destinades per a la millora de la xarxa de drenatge; les instal·lacions de bombament noves o millora de les existents. També s’admetrà la construcció o millora de basses i dipòsits per a reg. Per últim, se subvencionaran les actuacions que permeten la reutilització per a reg d’aigües regenerades o procedents de la dessalació, l’automatització de xarxes, la digitalització dels sistemes de reg i la utilització de fonts d’energies renovables en els sistemes de reg.

Es pot consultar el document al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana que descriu concretament  les condicions, els criteris de selección i tota la informació administrativa necessària.