Els Moros i Cristians d’Alzira 2024 finalitzen amb èxit i reconeixement

Diumenge es posà el punt i final als Moros i Cristians d’Alzira 2024 amb satisfacció compartida per la directiva de la Federació de Comparses i Filaes presidida per Creu Casañ. En l’entrà, la filà Mercaders, que ostentava la Sultania, va retre homenatge a la Policia Nacional pel 200 aniversari de la seua creació amb la presència de 4 cavalls i genets procedents de València.
Les festes van concloure amb el dinar de germanor en què s’atorgaren els premis dels concursos de l’entrà. Els millors trages moros foren ex-aequo els de la Vila i l’esquadra masculina Al Batu (Els Ànecs en àrab) de la filà Mercaders. La comparsa mora de la Vila va ser la gran triomfadora amb el premi a Mila Martínez com a millor cap i el d’esquadres.
En el bàndol cristià, Conqueridors i Corsàries de la Ribera també compartiren el de millor trage. Vicent Castillo, de Creuats Riberencs, va ser el millor cap cristià per tercera volta i les Corsàries de la Ribera foren considerades la millor esquadra cristiana. Creu Casañ, que acaba en la presidència, fa una valoració molt positiva de la festa.
Però si d’alguna cosa estan satisfets els festers i festeres són els més de 1.600 euros que ha recaptat Adispac pel lloguer de les cadires.