La Unió demana flexibilitzar els ecorrègims de la PAC per a que s’adapten a la realitat agrícola valenciana

La Unió Llauradora i Ramadera s’ha reunit amb diputats i diputades dels diferents partits polítics en el Congrés per a abordar la flexibilització dels ecorrègims en la Comunitat Valenciana, centrant-se en les particularitats agrícoles i climàtiques.

Els ecorrègims són un mecanisme dins de la Política Agrícola Comuna de la Unió Europea que busca fomentar pràctiques agrícoles sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Per a l’organització agrària, la normativa actual no s’adapta adequadament a la realitat agrícola d’algunes zones, fet que posa en risc la sostenibilitat de moltes explotacions i la capacitat dels productors de beneficiar-se de les ajudes previstes per la PAC. La Unió proposa així una sèrie de canvis per a permetre que les comunitats autònomes puguen adaptar ixos ecorrègims a la realitat productiva de cadascuna d’elles. Han sigut el secretari general de l’organització agrària, Carles Peris; el membre de la Comissió Executiva, Arturo Zaragoza; i el secretari tècnic, Joanma Mesado, els que han mantingut trobades amb diputats del PSOE, PP i Compromís-Sumar.

La Unió sol·licita el suport de les diputades i diputats valencians per a impulsar estos canvis i assegurar que els llauradors puguen beneficiar-se de les ajudes previstes, necessàries en èpoques de sequera com la que està travessant el camp.