La Unió denuncia que la renda dels agricultors és un 37% inferior a la mitjana

La renda dels agricultors és un 37% inferior a la mitjana,segons la Unió de Llauradors. El Sindicat ha fet un anàlisi de l’últim informe de l’Agència Tributària sobre els rendiments agraris i ha comprovat que la Comunitat Valenciana es troba només per dalt de cinc comunitats amb un rendiment mitjà de 9.955 euros. La Unió demana, per tant, al nou Ministeri que prenga mesures per compensar millor la feina dels llauradors.

La Unió de Llauradors determina que la Comunitat Valenciana té un dels rendiments més baixos de tot l’Estat. Així, en l’exercici de 2017 per al 81,2% dels 1.042.414 declarants, els rendiments agraris significaren menys del 50% dels seus ingressos. A més, els 195.710 que es dedicaven primordialment a l’activitat agrària generaren un rendiment mitjà d’11.707, que resulta un 36,5% inferior al conjunt de rendiments.

D’altra banda, la Unió ha extret dades que confirmen que hi ha grans diferències entre les poblacions urbanes amb més habitants i les rurals que tenen una població total inferior. Així, els rendiments d’activitats econòmiques en grans poblacions fou de 16.774 euros de mitjana i a les menors de 5.932 euros.

Deixa un comentari