Alfonso Rovira, Deportes Sierra, Audio Visión, Bromera i Tecma, guardonats en la Setmana de l’Economia d’Alzira

El món econòmic i polític de la comarca es va donar cita divendres en el lliurament dels premis de l’economia 2023. Els protagonistes enguany foren les empreses alzirenyes Bromera, Deportes Sierra, Óptica Audio Visión, la clínica Tecma i el periodista Alfonso Rovira.

Les trajectòries d’estes empreses han avalat estos reconeixements que s’atorguen com a colofó de la Setmana de l’Economia. Enguany es reconeixia la trajectòria d’Óptica Audio Visión, per situar-se entre les 100 primeres empreses en rendiment al seu sector. Una empresa alzirenya cent per cent familiar i que comença ara amb una nova generació que pretén expandir-se fora d’Alzira. El seu director tècnic, Antonio Talens, destacava la aposta de l’empresa per Alzira.

En el cas de Deportes Sierra, el premi reconeix els 40 anys de trajectòria després de perdre-ho tot a la pantanada del 82. La seua gerent, Maria Victòria Palomares, destacava la tasca realitzada des de l’Associació Empresarial d’Alzira i IDEA per a reivindicar el paper del comerç de proximitat, un comerç que com ella mateixa explica, és alguna cosa més que vendre.

En el cas de l’editorial Edicions Bromera, el jurat reconeixia la seua vinculació activa a la ciutat d’Alzira. L’editor Josep Gregori assegurava que era un premi molt especial i reivindicava que les empreses culturals són factors econòmics importants. A hores d’ara, de forma directa l’economia de 60 famílies depen del treball de Bromera, i de forma indirecta en són moltes més. Gregori destacava que era el primer premi que rebia per part dels empresaris.

La innovació tecnològica al sector de la salut ha sigut el motiu pel qual la Clínica Tecma rebia este reconeixement per part dels empresaris alzirenys. El doctor Miguel Candel, impulsor d’esta empresa sanitària, parlava d’una aposta per la seua ciutat, en instal·lar esta clínica a Alzira.

L’últim premi va ser per al periodista i cronista alzireny Alfonso Rovira. Un reconeixement a la seua trajectòria vital vinculada a Alzira on viu des dels 3 anys i on ha desenvolupat la seua tasca als mitjans de comunicació.

L’acte de lliurament de premis va tindre lloc a una sala alzirenya on es va iniciar l’esdeveniment amb un minut de silenci per la mort del bebé de 15 mesos que havia faltat eixa mateixa vesprada després de caure des d’un tercer pis a Alzira.

El sopar va comptar amb la presència del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, qui va destacar el moviment econòmic de la comarca de la Ribera. Una comarca que segons España, havia d’apostar per la indústria per a millorar les seus oportunitats econòmiques i l’ocupació.

Deixa un comentari