Alzira amplia els horts urbans a la Graella amb 14 parcel·les i un gran èxit d’acollida

Ahir es va fer entrega de les 14 claus de parcel·les a l’Hort Comunitari Municipal de la Graella. Esta és la tercera zona municipal dedicada a hort urbà que ha posat en marxa l’Ajuntament d’Alzira. Una iniciativa que compta amb molt bona acollida per part de la població, per la qual cosa encara hi ha llista d’espera.

El passat mes de març es va obrir el termini per a sol·licitar les 14 noves parcel·les d’horts comunitaris en la zona de la Muntanyeta per a persones interessades que estiguen almenys dos anys empadronades a Alzira i no siguen posseïdores, ni elles ni cap membre de la seua unitat familiar, de cap terreny agrícola en el terme. En este cas, dels 14 propietaris, tres són persones amb mobilitat reduïda, ja que es prioritza a les persones més vulnerables.

Des de 2013, l’Ajuntament impulsa l’agricultura ecològica de consum propi amb la creació d’horts socials per a utilització dels veïns i disposa de dos zones amb horts comunitaris Hort de Redal i Hort de Ros. La gran acollida d’esta iniciativa, sumada a la creixent demanda, ha motivat l’existència d’esta tercera zona en la Muntanyeta, denominada Hort de la Graella, amb un total de 14 parcel·les, gràcies a l’ajuda de la Diputació. Una activitat que, per altra banda, dona valor i ús a terrenys abandonats.

Al respecte dels furts que patixen des del mes d’abril els arrendataris del horts urbans de  l’Hort de Redal, el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha explicat que a hores d’ara es tracta d’un tema de seguretat que està en mans de la policia.

Deixa un comentari