Alzira aprova els seus pressupostos del 2023

Alzira aprova els seus pressupostos del 2023 amb els vots del govern de Compromís i PSOE, l’abstenció del Partit Popular i el vot en contra de Ciutadans, Vox i Clara Aledón. Des de Vox es va presentar una esmena a la totalitat del pressupost que no va ser aprovada i per part del Partit Popular, diverses esmenes que seran tingudes en compte pel govern una vegada es liquide el pressupost actual i es tinga un romanent de diners per al 2023.

Des de l’oposició, el representant de Vox definia el pressupost pel malbaratament dels recursos com el full de ruta, poc creïble i que no està al costat de les famílies. A més considera que es destinen recursos a cooperació internacional i igualtat, que ja assumixen altres administracions.

De manera semblant s’expressà la regidora Clara Aledón, del grup de no adscrits, que a més de criticar que es lliurà tard als grups de l’oposició, es mostrà crítica i afirmà que l’agricultura i el medi ambient són els grans oblidats.

Ciutadans tornà a insistir que no és viable un pressupost que dedica quasi el 50% a personal, ja que hipoteca l’Ajuntament. El regidor Miguel Vidal valorava que no s’hagueren apujat els impostos, però també assenyalava que el pressupost s’ha incrementat en deu milions en els últims huit anys, però eixos deu milions no s’han dedicat a inversió.

Per la seua banda, el Partit Popular es va abstindre en la votació del pressupost amb el compromís que les seues peticions per augmentar algunes partides es fera en el primer trimestre de l’any. Els populars proposaren incrementar partides com les destinades als centres educatius, la subvenció a l’escola La Tarumba o a la colla Les Raboses o les beques als escolars, entre d’altres. Així mateix, el portaveu popular José Andrés Hernández explica que el pressupost no és creïble, perquè al llarg de l’any hi ha tantes modificacions de crèdit, que el resultat final no té res a vore amb el que es pressuposta.

Per part del govern, s’incidí en els tres eixos fonamentals: no s’incrementen impostos, es reduïx el deute de l’Ajuntament i s’invertix. El regidor d’Hisenda i gestor del pressupost, Albert Furió, va defendre el pressupost com el pressupost més alt de la història, amb comptes sanejats i amb inversions. Un pressupost de prop de 47 milions d’euros que plasma la gestió dels huit anys de govern progressista.

Deixa un comentari