Alzira compta este estiu en dos programes de voluntariat per a preservar la muntanya de la ciutat

Es tracta dels programes Voluntariat Ambiental i la xarxa Fire Leaders, dos programes duts a terme per Interpreta Natura que pretenen evitar incendis tot just quan tota la Comunitat Valenciana llevat d’algunes comarques al nord es troben en risc extrem d’incendis.
El primer d’ells és la quarta edició del programa del Voluntariat Ambiental, que està destinat a detectar i previndre incendis forestals durant el període estival en el terme d’Alzira. Este voluntariat dura des de juliol i fins a setembre. Dins d’este programa es fa vigilància de la serra de Corbera amb rutes per la zona prèviament planificades, a més d’accions com regs d’emergència que ajuden a hidratar el terreny per a pal•liar les altes temperatures d’este estiu.
El segon d’estos programes és Fire Leaders. Este voluntariat que opera en la serra de les Agulles ha creat una xarxa de veïns i veïnes que vigilen la muntanya des de les seues cases i xalets pròximes a la natura. L’objectiu és poder donar l’avís en cas que hi haja un incendi que puguen vore des d’allà on viuen. Participen 15 voluntaris i s’ha aconseguit que hi haja vigilància des de tots els pobles on està la serra de les Agulles.
Des d’Interpreta Natura expliquen a més que enguany la majoria dels incendis han sigut causats per circumstàncies naturals. Un tipus d’incendi molt complicat de previndre però que en una bona gestió dels boscos es pot parar fàcilment.

Deixa un comentari