Alzira desconnectarà la il·luminació de la façana de l’Ajuntament i prendrà altres mesures d’estalvi energètic

Dimecres entren en vigor les primeres mesures del nou pla energètic del Govern. L’objectiu d’este pla, que es va anunciar fa una setmana és reduir el consum energètic, com es va acordar amb Brussel•les, per l’onada inflacionista de l’electricitat i la por a deixar de rebre gas des de Rússia.
Entre altres mesures, edificis públics i privats hauran de reprogramar la temperatura dels aires condicionats i apagar les llums dels aparadors i espais públics que no siguen utilitzats. En el cas d’alzira, l’Ajuntament ja porta endavant des de 2015 un pla d’estalvi energètic.
En el cas de l’Ajuntament d’Alzira el regidor de Serveis Urbans ha destacat que l’Ajuntament d’Alzira duu en marxa des de 2015 un pla d’eficiència energètica als edificis municipals, amb llums de baix consum i mesures com sensor de moviment per activar les llums als halls de cadascuna de les plantes Ara es va a estudiar mesures per anar apagant llums en les zones esportives si no s’utilitzen a partir de les deu de la nit, el parc de l’Alquenència es deixarà enllumenat per motius de seguretat. A partir de dimecres 10 d’agost, la façana de l’Ajuntament també tindrà la llum desconnectada, tot i que no obliga la llei ja que està considerada un monument, també suposarà un estalvi. Fernando Pascual, regidor de serveis urbans detalla les noves mesures.
Pascual a més, ha volgut destacar altres mesures d’eficiència energètica que l’Ajuntament porta a terme des de fa molt de temps tant en els edificis municipals com en el carrer. Un pla d’eficència energètica que contribuix a rebaixar la factura de llum municipal i ser més eficients. Entre les mesures que s’han realitzat en estos prop de 8 anys han estat el reemplaçament a llum Led als edificis municipals, instal•lacions esportives i part dels centres educatius. També les lluminàries de carrers, polígons i parcs, on s’han estalviat des de l’inici d’esta última legislatura 48.835 euros i un total de 538.172 kW. A més, tant a la zona de Tulell i al polígon el Pla, els fanals s’encenen alterns.
A partir del 30 de setembre, a més, els edificis als que afecta esta norma hauran de contar en un sistema automàtic de tancament de portes cap al carrer. Amb esta mesura es pretén evitar que les portes estiguen obertes de bat a bat i es perda l’energia utilitzada per baixar o pujar la temperatura.
Pel que fa a les temperatures, les oficines públiques i privades i els edificis comercials com supermercats o centres comercials hauran de mantindre la temperatura per davall dels 27 graus amb aire condicionat i no superior als 19 si s’utilitza la calefacció.
L’humitat també queda regulada i s’haurà de mantindre entre el 30 i 70 per cent. A més, a partir de les deu de la nit s’haurà d’apagar la llum d’aparadors i l’enllumenat públic dels edificis públics que no tinguen activitat a eixa hora.

Deixa un comentari