Alzira per articula un protocol municipal per als possibles refugiats d’Ucraïna

L’Ajuntament d’Alzira es prepara per a les conseqüències del conflicte bèl•lic a Ucraïna. A més de la recollida de material de primera necessitat a la Biblioteca alzirenya, s’ha creat una comissió per tal d’actuar davant la necessitat d’acollir refugiats de la guerra.
Ahir es reunia per primera vegada esta comissió organitzada per la regidora de cooperació, Leticia Piquer. En ella estigueren presents el comissari de la policia nacional, el subinspector d’estrangeria, les organitzacions Creu Roja i CEPAIM i els caps de diversos departaments municipals, a més de l’oficina comarcal d’habitatge. L’objectiu d’esta primera presa de contacte es posar sobre la taula els recursos que hi ha i conèixer-los.
La voluntat és oferir una resposta el més ràpid possible per a poder garantir una acollida òptima i l’allotjament, en aquells casos en els quals siga necessari. Per això, es tindran en compte els protocols i vies ja activades tant des del Govern de l’Estat com a través de la mateixa Generalitat Valenciana, que ja han establit instruccions per a unificar els criteris i fer efectiva l’actuació. En esta primera reunió ja es va parlar de temes que caldria coordinar com l’empadronament, l’habitatge, l’escolarització o fins i tot la informació.

Deixa un comentari