Alzira Ràdio ret homenatge a Juan Ortega, qui va dedicar la seua vida a la festa i cultura de la ciutat

L’insigne alzireny Juan Ortega Pelufo serà soterrat esta vesprada. A les 4 de la vesprada tindrà lloc la misa de corpore in sepulto a l’església de Santa Caterina. Alzira Ràdio ha volgut fer un homenatge a una persona que es va dedicar a la festa i la cultura de la nostra ciutat. En primer lloc amb Alfonso Rovira hem recordat la seua faceta radiofònica on va encarnar una fantasmagòrica figura, anomenada JOP -les seues inicials- que posava música a les 12 de la nit i tenia un gran nombre de seguidors.

La seua veu radiofònica també tingué la seua prolongació en la Coral Polifònica Ciutat d’Alzira, com recordava el president, Bernardo Garés.

Ortega era l’últim dels fundadors de la Germandat de la Santa Faç que quedava amb vida en el 75 aniversari de la fundació que s’ha celebrat enguany. L’actual president, Bernardo Casterà ha destacat el seu constant treball i sempre a l’ombra, mai ostentant cap càrrec de notorietat.

Les Falles foren altra de les seues passions. Faller del Mercat des de 1972 fins l’actualitat, el passat mes de desembre va rebre la Flama de Platí de Junta Local Fallera i el Pont de Ferro a la Cultura en la gala d’enguany. Ortega va exercir molts carrecs en Junta durant diverses dècades i es caracteritzava per felicitar l’aniversari a les Falleres Majors d’Alzira i de la falla El Mercat, especialment en una època on no tenia el facebook per recordar estes efemèrides.

Altra de les seues facetes era la de fester, tant com a Moro, en l’inici de les festes alzirenyes en la filà Mercaders com després en la creació del bàndol cristià i la filà Conqueridors del rei en Jaume.

Deixa un comentari