Demà se commemora el Dia Internacional del tumor cerebral, un cáncer que afecta a més de 20.000 persones a Espanya

Demà se commemora el Dia Internacional del tumor cerebral. S’estima que, en l’actualitat, en Espanya hi ha al voltant de 20.000 persones que patixen algun tumor cerebral, classificat bé com un tumor primari (originat al cervell) o com un tumor metastàsic (originat en altres parts del cos que s’ha diseminat al cervell).

La presència de tumors cerebrals genera seqüeles que varien en funció de la ubicació del tumor. El dany cerebral produït sol derivar en lesions focalitzades en una zona concreta o en lesions difuses afectant diverses àrees cerebrals. Per este motiu les seqüeles varien en funció d’esta localització, extensió i gravetat del tumor. El seu tractament dependrà de les àrees que es veuen afectades en la persona i es classifiquen en: motores, cognitives, del llenguatge, funcionals i conductuals. A banda del tractament, la neurorehabilitació és clau per a que el pacient puga recuperar la seua qualitat de vida.

La rehabilitació neurològica comença en el moment que el metge dona el vistiplau, quan abans siga possible. No obstant, anys després de superar el tumor encara pot millorar la capacitat cognitiva del pacient.

Els pacients sempre són capaços de millorar la seua condició inicial, pel que fa principalment a la memòria i a la rapidesa del procesament de la informació, entre altres seqüeles cognitives.

Una manera d’impulsar esta millora és amb l’ajuda de teràpies complementaries que motiven al pacient.

Els simptomes d’un tumor cerebral són diferents per a cada persona. Poden ser problemes de meòria, convulsions o canvis de personalitat, problemes en la parla, entre altres. També és possible que el tumor no interferisca en les funcions normals de l’organisme i els simptomes siguen molt lleus. Per això, davant qualsevol avís sospitós cal acudir al metge.

Deixa un comentari