Alzira rebrà vora mig milió d’euros per a inversions en la segona entrega del Fons de Cooperació de la Diputació

La Diputació de València eleva als 80 milions d’euros el Fons de Cooperació que protegix els municipis més menuts de la província. Alzira rebrà vora mig milió d’euros més, a banda dels 514.750 que ja ha rebut en la primera entrega.
L’organisme provincial ha avançat un nou suplement de 20 milions d’euros, procedent del romanent, que igual que els dos últims anys servirà per a completar eixos 80 milions que rebran en 2024 els 266 municipis i les tres entitats locals menors de la província, tant per a inversió com per a despesa corrent. L’abonament es completarà després de l’estiu.
La fórmula de repartiment que ha aplicat la Diputació de València en la primera entrega del Fons de Cooperació establix un fix que oscil·la entre els 50.000 euros per a ajuntaments de fins a 500 habitants i els 103.000 euros per a consistoris d’entre 20.001 i 50.000. La clau està en el coeficient poblacional aplicat per la corporació provincial a l’hora d’establir la quantitat variable. Va des dels 4 punts per als municipis de menys de 200 habitants fins a 0,75 punts per als consistoris d’entre 20.000 i 50.000 habitants, com és Alzira.
La vicepresidenta i responsable de Cooperació, Natalia Enguix, assegura que el Fons és un complement ideal per al Pla Obert d’Inversions, ja que pot destinar-se també a despesa corrent i en un procés àgil per als ajuntaments al no haver de justificar els projectes. D’este Pla d’Inversions a Alzira li pertocaran poc més de 3 milions d’euros.