La Diputació conclou el desplegament de 4.000 sensors intel·ligents per a la recollida de dades en tots els municipis de la província

La Diputació conclou el desplegament de 4.000 sensors intel·ligents per a la recollida de dades en tots els municipis de la provincia. I és que gràcies al projecte Connecta València de la Diputació, enguany es completarà el desplegament de quasi 4.000 sensors intel·ligents en tots i cadascun dels 266 municipis de la provincia que oferirà dades sobre diversos aspectes.
Estos dispositius, que estan connectats a través d’una xarxa pròpia sense fil, recullen dades meteorològiques, mediambientals, de soroll, de mobilitat, així com tòtems amb informació turística. La informació recollida permetrà millorar la gestió en àrees com a medi ambient, mobilitat, meteorologia, aforaments, seguretat ciutadana, turisme o energía. La posada en marxa de nous projectes per a redirigir els fluxos turístics o per a obtindre dades meteorològiques més precises situen a la Diputació com a referent nacional en la gestió de territoris intel·ligents.
A més a més, el programa ‘Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible’, impulsat per la secció de Ciutats Intel·ligents de la institució provincial, ha desenvolupat el projecte Destinacions Turístiques Intel·ligents, implementat amb fons europeus amb un pressupost de cinc milions d’euros. La seua finalització està prevista per a enguany, i l’objectiu final és transformar les destinacions turístiques en espais intel·ligents i sostenibles.