Alzira tindrà enguany 8 mascletaes aèries

Alzira no tindrà enguany set sinó huit mascletades aèries. Sis participaran en concurs del 13 al 18 de març, l’habitual sèptima serà la del 19, tirada per la pirotècnia guanyadora de l’any passat, la d’ Hermanos Sirvent d’Alacant i s’afegeix una octava, el 12 de març. Esta anirà a càrrec de l’alzirenya pirotècnia Crespo que enguany no participa en concurs. Des de l’Ajuntament s’ha volgut homenatjar a esta pirotècnia amb l’anomenada Mascletà honorífica que tirarà el dimarts dia 12. Ha hagut sis pirotècnies més que s’havien presentat al concurs i que havien quedat descartades per diferents motius.

Després d’una revisió de les bases, les mascletades van a vore augmentat la quantitat de pólvora disparada, que en el cas de la mascletà del 18 de març arribarà als 86 quilos.

Per a poder disparar les quatre mascletades que no podia assumir Junta Local en no trobar patrocinadors, l’Ajuntament s’ha fet càrrec del cost d’uns 16.000 €. La vicealcaldessa, Isabel Aguilar, i l’alcalde, Diego Gómez, han coincidit que la consideració de Patrimoni de la Humanitat obligava a fer un esforç per part del consistori. La també regidora de festes ha aclarit que l’ajuntament no considera que haja hagut mala gestió econòmica per part de la directiva que presideix Jaume Bohigues.

L’alcalde ha anunciat que després de les eleccions es farà una auditoria als comptes de Junta Local per part de l’Ajuntament.

Podeu escoltar ampliada esta i altres notícies en el nostre informatiu.

Ir a descargar