Alzira i Carcaixent s’unixen en el condol i la repulsa per l’última víctima de violència masclista, Raquel Lorente

Alzira i Carcaixent han mostrat la seua repulsa i condol per l’assassinat ahir de Raquel Lorente Pardo en Alzira., l’última víctima de violència presumptament a mans de la seua exparella, el policia retirat Bartolome Berenguer, després que s’atrinxerara en els seu xalet. Tot i que este matí no hi havia confirmació oficial per part de la Policia Nacional de com es va produir la mort dels dos en l’interior de la vivenda, tant la família com les amigues apunten a la presumpta mort a trets de Raquel Lorente i el posterior suïcidi de la seua exparella.

La plaça del Carbó ha reunit veïns i veïnes, amigues de Raquel i distints col·lectius per a mostrar el condol a la família. L’alcalde d’Alzira ha llegit un manifest previ al minut de silenci, en el qual ha convidat a la societat a arraconar els maltractadors i els comportaments masclistes.
“Volem manifestar que aquest crim masclista no és aïllat, que el masclisme mata. Hem de condemnar i desterrar este càncer de la societat, que ens mina la convivència, i que vols impedir-nos aconseguir avançar en igualtat, drets i llibertats.
L’assassinat de Raquel deixa destrossada una família, desemparant als seus dos fills, Raquel i Juan, a la seua neta Cloe, i a les seues germanes, Ana i Ángeles. Però a més, agredeix també a la resta de la societat, que no entenem el perquè d’estos comportaments.

No podem tolerar la violència contra les dones, però al temps denunciem les actituds d’aquells que neguen, disculpen o minimitzen esta violència, i al temps critiquen la lluita feminista, perquè actuen com a còmplices dels maltractadors, i s’han d’aïllar com els mateixos assassins. El feminisme és un moviment en positiu, busca la igualtat i alliberar les dones, enfront de la imposició masclista.

Per això, no tan sols necessitem dones feministes que defenguen els seus drets, sinó també homes feministes, proactius, que treballen al costat d’elles per una igualtat real de totes les persones. Són urgents els referents i les actituds que servisquen per a alliberar als homes dels estereotips i comportaments socials negatius, que denuncien i arraconen els maltractadors i els comportaments masclistes generalitzats, instaurats impunement a la societat».

CARCAIXENT

Carcaixent també s’ha sumat al dol i la repulsa en una concentració que s’ha produït a les 12 del migdia i on han estat presents els fills i les germanes de Raquel. L’alcaldessa de Carcaixent, Carolina Almiñana ha mostrat el dolor i la ràbia per fets com estos i ha animat a la societat a canviar l’actitud i no permetre estes conductes.

Precisament, les amigues de la víctima també han confirmat més detalls de com va ocórrer el succés ahir al matí. Segons expliquen, la víctima va acudir al xalet que fins fa uns mesos havia estat la seua vivenda, per recollir roba i altres pertinències, acompanyada pel seu fill i una agent d’una immobiliària, ja que volien vendre el xalet. Després d’una discussió i apuntar al fill amb una arma, l’home se la va endur retinguda al garatge mentre el fill i l’altra persona anaren a demanar auxili. Fins i tot un veí intenta obrir la porta. A partir d’ahi, es desencadena una situació on se sentiren trets, que va tindre el fatal desenllaç, fins que els GEOS corroboraren que els dos estaven sense vida.
Les amigues han tornat a insistir en el fet que li havien recomanat que no pujara al xalet a soles, després de conéixer diversos missatges amenaçants que li enviava l’ex-parella a Raquel, tot i que ella estava convençuda de què no li anava a fer res.

Deixa un comentari